Kun jij de verleiding weerstaan?

Heb jij dat ook wanneer je door de supermarkt loopt en door de bomen het bos niet meer ziet door alle reclame. Overal staan aanbiedingen en daardoor weet je niet meer wat je moet kopen. Je wordt in de supermarkt verleid door het licht, achtergrondmuziek, gratis koffie, proefhapjes, bepaalde geuren in de winkels van bijvoorbeeld afgebakken brood e.d. Ook bij de indeling van de supermarkt is er aan gedacht hoe jou meer te laten kopen. Soms lijken gangpaden voller te staan door diverse reclame ook dit is bewust gedaan zodat jij trager loopt en waarschijnlijk eerder iets in jouw boodschappenkarretje zal gooien.

Doordat er lange paden zijn, loop jij ook langs meer producten die je waarschijnlijk niet eens nodig hebt maar toch gemakkelijker pakt. Wat en hoeveel je eet komt uit eindelijk door wat je allemaal hebt gekocht.

 

Tips bij het doen van de boodschappen:

 1. Wanneer je dagelijks om je boodschappen gaat, winkel met een mandje. Hier kan minder in. Ga je minder vaak om je boodschappen doe dit dan met een karretje maar winkel bewuster.
 2. Maak een boodschappenlijstje en hou je hieraan. Leg een schriftje op een vaste plaats en schrijf hier gedurende de week producten op die je echt nodig hebt en ga 1 á 2 keer week bedenken wat je de anderen dagen wilt eten en wat je daarvoor nodig hebt.
 3. Ga altijd met een gevulde maag om de boodschappen, zo pak je minder snel naar de verleidingen die allemaal in de supermarkt liggen zoals chips en koek.
 4. Vergelijk etiketten van producten.
 5. Buk of strek eens wat vaker in de winkel. Bovenin en onderin het schap staan vaker de producten die minder zijn bewerkt, goedkoper en vaak gezonder zijn.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Liesbeth (zondag, 12 februari 2017 11:27)

  Hoi Kim,

  Goede blog en goed dat je het doet!

  Een paar kleine dingetjes:
  - het is niet duidelijk hoe je commentaar kunt geven. Je moet op blokje 'aantal commentaren' drukken en dan kom je hier. Kan je dat veranderen?
  - ik zou die code die je in moet vullen uitzetten. Ik zit daar ook vaak mee te hannesen. Wat staat er nu precies en dan wordt het weer afgekeurd.....
  - niet iedereen heeft een website, kan je dan helemaal weghalen? Het is nu volgens mij niet verplicht om in te vullen, maar mensen kunnen er op afhaken.

  Groetjes,
  Liesbeth

 • #2

  Kim (zondag, 12 februari 2017)

  Hoi Liesbeth,
  Dank je voor je tips, ik ga er mee aan de slag. Ben nog aan het puzzelen hoe het allemaal werkt. Maar de eerste blog is er :) Aan de invoer kan ik helaas niks veranderen. Als ik het goed heb, heb ik de code nu uitgezet.
  Groetjes Kim

 • #3

  Annemarie (vrijdag, 14 april 2017 13:49)

  Hi Kim,
  Herkenbare blog, vooral tip 4 "Laat het los" pas ik toe hahaha! Ik werk vanuit huis en dan voel ik de wasmachine soms in mijn rug prikken maar dan haal ik diep adem en stort me op mijn werk; er ligt altijd nog genoeg in de kast!

  Mocht je trouwens hulp nodig hebben met je website, ik help je graag!
  Groet,
  Annemarie | Virtueel Assistent