En dan ineens....

Zijn de 9 maanden van je zwangerschap zo goed als voorbij. Morgen, 23 februari ben ik uitgerekend van ons 2e kindje zoals jullie misschien al weten. Het was een hele andere zwangerschap als toen bij Cas. Toen alleen in het begin van de zwangerschap in de ochtend misselijk maar nu kwam dat af en aan tijdens de gehele zwangerschap. Zelfs de afgelopen weken was het weer raak al kan dat ook te maken hebben gehad met de griep die momenteel heerst. Helaas daarnaast ook al weken last van rugklachten en beide heupen vonden deze zwangerschap ook minder leuk. Nu ben ik al bekend met heupklachten maar het slapen tijdens deze zwangerschap waren het meer powernaps dan een nacht slapen. 

Nu klinkt dit misschien allemaal wat negatief maar sinds eind vorige week voel ik me ineens prima. Heupklachten en weinig slaap zijn er nog maar alsof mijn lichaam er aan gewend is.

Wat wel een mentaal dingetje aan het worden is, is dat de weegschaal nu ook 'ineens' +20kg aangeeft. Nu was dit tijdens de zwangerschap van Cas op de dag van de bevalling +17kg. En eigenlijk had ik dat getal nu ook in mijn hoofd. Zolang het niet meer wordt dan de vorige keer is het prima. Maar van de week stond ik op de weegschaal en was het dus meer. Nu maak ik me er niet heel druk om want het gaat om de gezondheid van het kindje maar hoe straks na de bevalling. Hoe krijg ik het er weer af.  Ik ga sowieso op de werking van mijn schildklier letten want na de bevalling van Cas bleek naar een paar maanden dat deze te snel werkte. Waarschijnlijk zal het getal op de weegschaal nog wat hoger worden want tot nu toe zit het kindje heerlijk in mijn buik. 

 

 

Daarnaast heb ik me de afgelopen tijd ook verdiept in de methode van Mom in Balance. Zo denk ik erover om de training te gaan volgen en hier ook cursussen in te gaan geven. Want de voeding van het kind begint al tijdens de zwangerschap en hoe mooi is dat om te gaan combineren met gezond bewegen. 

Ik ga na de bevalling dan ook het boek Fit na de bevalling van Mom in Balance volgen en bijhouden.

Hier wil ik jullie bij betrekken, door tips via social media te delen en mijn ervaring te delen via deze blog, maar hebben jullie tips en ervaringen voor mij dan hoor ik die natuurlijk ook graag. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0