Genomineerd voor de Liebster award

 

Ineens zag ik een berichtverzoek op instagram, nadat ik op de link had gekeken zag ik dat ik was genomineerd voor de Liebster Award door Gewichtscoach Lisa Roos. Ik vind het echt super leuk om genomineerd te zijn. Het is een Award voor en door bloggers om elkaar in het zonnetje te zetten en elkaar beter te leren kennen. Bij deze nominatie horen 11 vragen die bedacht zijn door de blog waar jij door genomineerd bent. Vervolgens zal ik onderaan deze blog ook weer andere bloggers kiezen om in het zonnetje te zetten en beter te leren kennen. Hier komt ie!

Wie ben jij?
Ik ben Kim Heijboer, 31 jaar en moeder van 2 kindjes. Mijn zoon Cas van 2 jaar en mijn onlangs geboren dochtertje Bo. In 2016 heb ik mijn diploma als gewichtsconsulent behaald en heb ik me aangesloten bij de BGN. Begin 2017 heb ik de scholing Gewichtsconsulent Kind & Voeding behaald. Wil je meer over mij te weten komen, lees dan hier verder

 

Wat heb je voor school/opleiding gedaan?
Na de havo ben ik naar de verkorte opleiding van het CIOS gegaan in Goes en heb ik de opleiding OBAW, sportmassage en zwemonderwijzer gevolgd. Daarna heb ik de opleiding gevolgd tot Pilates-instructrice. Daarna ben ik naast opleidingen welke te maken hebben met bewegen gaan richten op voeding en heb ik de opleiding tot gewichtsconsulent behaald. 


Wat vind je zo leuk aan (gezonde) voeding?
Toen ik nog thuis woonde had ik niks speciaals met voeding. Ik at wat de pot schafte en koken interesseerde me al helemaal niet. Toen ik op mezelf ging wonen was het in het begin alleen maar pakken zoals de wereldgerechten maar op een gegeven moment wilde ik gezonder gaan leven. Ik moest meer balans gaan vinden niet alleen in bewegen maar ook in voeding. Door de opleiding tot gewichtsconsulent ben ik me steeds meer gaan realiseren wat voeding met je doet. En ik merkte dat bepaalde kwaaltjes steeds minder werden en dat ik niet alleen door veel bewegen 'beter in mijn vel' kwam te zitten maar dat voeding hier een grote rol in speelt. Het koken zelf is nog steeds niet echt mijn ding, maar ik heb er wel steeds meer plezier in. Al moet ik recepten vaker maken voordat ook maar in de buurt komt zoals het erop het plaatje (van het kookboek/recept op internet) uitziet, want zelfs spagetti kan ik laten aanbranden, geloof je me niet? Volg me dan op facebook of instagram, hier plaats ik regelmatig foto's wanneer ik weer een recept heb uitgeprobeerd. 


Wat wil je overdragen aan mensen met je blog?
Dat ondanks wanneer je niet goed kan koken of wanneer je weinig tijd hebt als drukke moeder je toch Gezond kunt Genieten als moeder. Ook wil ik moeders via mijn blog meer laten kennis maken met de persoon Kim achter het bedrijf Gewichtsconsulent Kim. 


Wat is je favoriete healthy hotspot?
Hier moest ik over nadenken omdat wanneer ik uit eten ga niet altijd voor healthy ga. Het gaat in de voeding om balans. En wanneer ik dan uit eten ga dan is het vooral voor het Genieten. Maar als ik een hotspot moet noemen dan is het Brasserie de Berk in Bergen op Zoom. 

 

Welk gerecht staat met regelmaat bij jou op tafel?
Eigengemaakte pasta(saus), mijn zoon Cas kan hier zo heerlijk van genieten. En wanneer er het seizoen voor is eet ik graag mosselen.

 

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd ben ik het liefste op het strand/aan zee. Om een wandeling te maken, te zwemmen of te suppen. Vorig jaar heb ik ook het mountainbiken ontdekt en dat wil ik straks weer gaan oppakken. Nadat mijn lichaam voldoende is hersteld na de zwangerschap. Maar ik vind het ook heerlijk om 's avonds wanneer de kinderen op bed liggen samen met mijn vriend Bjorn op de bank te hangen en samen voetbal of een serie zoals Gold Rush, Wie is de Mol of Soof te kijken.

Ook willen we de radio nog wel eens lekker hard aanzetten waar we dan met z'n allen gek op gaan staan dansen. 

 

Wat is je favoriete snack?
Een kroket, maar als gezonde snack pak ik graag snoep tomaatjes (het liefst uit eigen tuin, zo van de plant), eventueel met mozzarella en basilicum. 

 

Wat is je guilty pleasure?
Een biertje zoals Lindeman's Pecheresse. Of in de winterperiode een lekker warme chocolademelk met slagroom, hier zou je me zelfs voor mogen wakker maken.

 

Hartig of zoet?
Zoet, wanneer ik me niet aan mijn boodschappenlijstje heb gehouden en iets van koekjes of snoepjes in huis heb dan kan het soms zijn dat het op moet. Ik haal dit dan ook niet vaak in huis. 


Wat wil je nog bereiken met je blog?

Ik wil graag nog meer moeders inspireren om Gezond te Genieten ondanks hun drukke weekschema met kinderen, partner, werk/studie, huishouden e.d. Maar wel zo dat zij zich beter in hun vel gaan voelen en dat ze niet alleen moeder zijn maar dat ze ook voor zichzelf mogen kiezen door te ontspannen, bewegen, leuke dingen doen. Ik geloof namelijk dat wanneer jij je als moeder goed in je vel voelt zitten, je met zelfvertrouwen in de spiegel durft te kijken, een goed voorbeeld voor je gezin kunt zijn. 

 

 

De genomineerde bloggers zijn:

  • Zeeuwse Foodie
  • TPPR Health & Performance
  • Healthy You
  • Nooit meer op dieet
  • PuurRiant

De vragen voor jullie zijn:

1. Wie ben jij?

2. Wat heb je voor school/opleiding gedaan?

3. Wat vind je zo leuk aan (gezonde) voeding?

4. Wat wil je overdragen aan mensen met je blog?

5. Wat is je favoriete healthy hotspot?

6. Welk gerecht staat met regelmaat bij jou op tafel?

7. Met wie zou jij graag een keer samen willen koken?

8. Heb je nog een goede kooktip voor ons?

9. Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

10. Wat is je guilty pleasure?

11.  Wat wil je nog bereiken met je blog?

Reactie schrijven

Commentaren: 0