Een paar maanden geleden

Het is al weer 5 maanden geleden dat onze dochter Bo is geboren. We hebben onze draai gevonden nu ik weer aan het werken ben. 

Alleen heb ik soms nog last van die lastige 'zwangerschapsdementie' (gaat deze ooit nog over?) Heb je bijvoorbeeld net je kids bij je schoonouders gebracht, ben je de wandelwagen vergeten om uit de auto te halen. Of ben ik vergeten om de luiers aan te vullen in de tas en zitten er net genoeg in voor de gehele dag. Achja zolang het hierbij blijft, is het prima. 

 

Mijn gewrichten zijn nog steeds erg soepel

Ik merk dit vooral doordat ik nog steeds snel last krijg van mijn heup. Ik moet dus nog niet te veel activiteiten achter elkaar plannen. Mijn gewicht blijft langzaam zakken en ik zit nu op -17kg. Ik blijf naast het extra wandelen om dagelijks de 10.000 stappen te zetten mijn bekkenbodemspieren trainen volgens Mom in Balance. en daarnaast heb ik als doel om minstens 3x per week BBB-oefeningen (borst, buik, billen) te gaan doen. Maar dit aantal keer per week ligt even aan mijn gewrichten hoe vaak dat wordt. Ik wil natuurlijk dat de spieren erom heen weer sterker worden dus zal ook niet bij elk pijntje gelijk moeten stoppen. 

Ik merk dat het meeste vet wat ik nog kwijt wil rond mijn buik zit (niet dat ik hierdoor het vet specifiek rondom mijn buik gemakkelijk wegga krijgen) maar ik merk ook dat mijn huid minder elastisch is en ik toch wat 'strakker in mijn vel' wil zitten. 

 

Door de komende verhuizing heb ik ook als doel dat ik minder perfectionistisch moet proberen te zijn. Ik moet meer hulp accepteren en ik ga zaken uit besteden. Zo besteed ik zaken welke voor mij veel tijd kosten, of welke ingewikkeld vind uit aan Marieke.

 

Qua koken is het weer goed plannen en soms in de ochtend al wat voorbereiden zoals de sperziebonen al schoonmaken en in een pan met water zetten. Zo hoef ik deze 's avonds alleen nog maar op het vuur te zetten. 

 

Wat eet ik zoal op een dag:

Voor het ontbijt neem ik een groot glas water. 

Tijdens het ontbijt neem ik 2 volkoren boterhammen met hartig beleg. 

Op de dagen dat ik op Lambertijnenhof werk, eet ik tijdens het ontbijt al mijn tussendoortje mee bijvoorbeeld een banaan of een appel. Wanneer ik thuis ben maak ik samen met Cas een tussendoortje klaar. Dit kan fruit zijn of een cracker of rijstwafel met hartig beleg. Ook kan het groentes zijn zoals snoeptomaatjes, komkommer of een paprika in reepjes. 

Tijdens de ochtend drink ik water of thee.

Wanneer ik aan het werk ben koop ik iets tijdens de lunch meestal samen met een beker karnemelk. 

Thuis is de lunch wisselend. Dit kan volkoren pannenkoekjes tot een volkoren boterham met een gekookt ei zijn tot een pastasalade.

Voor het avondeten maken we meestal op vrijdag of zondag een (halve) weekplanner met daarnaast gelijk een boodschappenlijstje. 

Zo kunnen we aardappelen, groenten, vlees/vis eten of iets van nasi of kip terayaki. En staat er een drukke dag op de planning dat wordt er 's ochtends een bakje uit de vriezer gehaald. 

 

Wil je nog specifieker weten wat ik in een week eet? Vraag dan het gratis weekmenu incl. boodschappenlijstje aan en ontvang daarnaast 2 keer per maand online inspiratie en motivatie. 

Doelstelling Fase 3

Drinken

Thuis ben ik gewend om voldoende te drinken en mocht ik dit toch te weinig doen dan is er vaak wel iemand die mij hier op wijst. Een van mijn doelstellingen is dus om tijdens mijn werkdagen voldoende blijven drinken. Een actie hierop is dat ik een bidon meeneem naar het werk. Deze bidon zal dus mee de gymzaal in gaan en wanneer ik in het zwembad aan het werk ben, zal deze aan de kant staan. 

 

Voldoende ontspanning

Ik heb nog al eens de neiging om mijn agenda goed vol te plannen. En nu met de verhuizing in het zicht en het klussen. Zal ik toch moeten zorgen voor voldoende ontspanning. In mijn agenda plan ik dus tijdvakken in voor onstpanning. Hierdoor komt mijn agenda niet te vol. En wanneer mijn vriend deze blokken tegen komt in onze gezamelijke agenda dan weet hij dat het verstandig is om eerst even te overleggen om eventueel alsnog iets in te plannen.

 

Accepteer hulp

Door mijn gezin, eigen bedrijf, werk en verhuizing samen zal ik niet alles alleen kunnen doen. Hierdoor zal ik toch echt dingen uit handen moeten geven en niet alles zelf willen blijven doen. 

 

Mijn beloning heb ik nog niet ingevuld maar ik denk dat het ik eens voorstel om na de verhuizing een dagje weg te gaan met het gezin. Hebben jullie nog tips, wat te gaan doen tijdens een dagje uit, laat dan een reactie achter onder deze blog. 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0