Hoe overleef je (in) de supermarkt?

Wist je dat de verleidingen van de supermarkt vaak al buiten de supermarkt beginnen? Je parkeert je fiets of de auto en de eerste reclame is al in het zicht. Eenmaal binnen wordt je niet alleen verleidt met aanbiedingen maar ook met geur, geluid en belichting. Ja, zelfs met de muziek en de belichting proberen ze je te verleiden om dingen in je winkelwagentje te gooien die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. 

Weersta de verleiding

Wil je deze verleidingen makkelijker kunnen weerstaan dan is het in de meeste supermarkten handig om alleen in de buitenste paden te lopen. Vaak begin je ook bij de groente en fruit afdeling. Dan heb je de verse gezonde afdeling als eerste gehad terwijl je dan de rest van de supermarkt nog door moet. 

 

 

Maak gebruik van een boodschappenlijstje

Het liefst in volgorde van de supermarkt waar je heen gaat. Zo kun je sneller pakken wat je nodig hebt, sta je minder lang stil om te bedenken wat je nodig hebt en heb je dus minder tijd om verleidt te worden in de supermarkt. 

 

Een volgorde op je boodschappenlijstje kan zij:

  • Groente
  • Fruit
  • Volkoren producten
  • Zuivel
  • Vlees en Vis
  • Plantaardige oliën
  • Noten en zaden
  • Peulvruchten

Wat tegenwoordig ook fijn is, is dat je je boodschappen online kan bestellen en alleen maar hoeft op te halen al kun je het bij sommige supermarkten zelf thuis laten bezorgen.  Al mis je dan wel weer de beweging tijdens het doen van de boodschappen.

Gratis weekmenu inclusief boodschappenlijstje

Wil je graag een voorbeeld ontvangen van een boodschappenlijstje ontvangen? Vraag dan via onderstaande knop het gratis weekmenu aan inclusief boodschappenlijstje. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0