Wie ben ik

Ik ben Kim Heijboer en samen met mijn vriend Bjorn, zoon Cas en dochter Bo woon ik in Sint-Annaland. Begin 2016 heb ik mijn diploma als gewichtsconsulent behaald. Als gewichtsconsulent heb ik me aangesloten bij BGN (Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland). Dit houdt in dat ik regelmatig bij- en nascholingen volg om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in het vakgebied. April 2017 heb ik de scholing Gewichtsconsulent-Kind en voeding behaald. En heb ik me in 2019 aangesloten bij Lekker Pûh!!! als kindereetcoach. 

 

Naast te werken als gewichtsconsulent werk ik als bewegingsagoog op een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking eventueel met een lichamelijke beperking. Ook geef ik les in Pilates en Body Balans.

 

Mijn keuze om een opleiding tot gewichtsconsulent te gaan volgen komt voor uit de interesse in bewegen en gezondheid en natuurlijk hoort daar voeding bij. Doordat ik zelf heupklachten heb en de lichamelijke belasting vanuit mijn werk en daarnaast te willen sporten te zwaar werd. Ik merkte dit mentaal maar zag dit ook terug op de weegschaal. Ik besloot dat ik met het 'onderdeel' voeding meer moest gaan doen en ben ik de opleiding gaan volgen. Daardoor ben ik meer over voeding te weten gekomen en wat voeding eigenlijk met je lichaam doet. Momenteel heb ik een goede balans gevonden en zijn deze klachten onder controle maar wil ik anderen helpen om een goede en vooral gezonde balans te vinden in het beweeg- en voedingspatroon.

 

Mijn keuze om als BGN-gewichtsconsulent te gaan werken, komt omdat ik geen maaltijdvervangers of afslankproducten wil verkopen maar wil werken aan een gezond beweeg- en voedingspatroon. Het werken vanuit PuurGezond past dan ook helemaal bij mij omdat je met deze methode leert om niet meer te koken met pakjes en zakjes maar met pure gezonde voeding. Maar daarnaast blijft er ruimte voor iets lekkers zoals een gebakje op een verjaardag of een pilsje in het weekend.

Mijn gezin en ik
Mijn gezin en ik