Gezond afvallen · 05. mei 2019
Tegenwoordig is het door alle reclame soms nog maar erg moeilijk te onderscheiden wat nu gezond is en wat er minder gezond is om te eten. Je let op de grootte van je portie en denkt gezond bezig te zijn door die mooie slogans op de verpakkingen maar het lukt je maar niet om af te vallen.
Gezond afvallen · 03. april 2019
Je bent je zoveelste poging gestart om af te gaan vallen, wordt je uitgenodigd voor een etentje bij vrienden. Herken je dat?
Kinderen · 17. maart 2019
Over deze leeftijd kan ik als moeder nog niet mee praten maar ik hoor van klanten vaak dat wanneer hun kind de puber leeftijd heeft bereikt dat het soms lijkt alsof ze weer een peuter in huis hebben. De woorden lust ik niet komen weer regelmatig ter spraken en de afspraken die je destijds met hen hebt gemaakt lijken alleen maar averechts te werken.
Gezond afvallen · 13. maart 2019
Het duurt nog even maar voordat je het weet is de zomer al weer begonnen. We hebben al weer wat zonnig weer achter de rug maar straks begint de tijd weer om lekker aan het zwembad te zitten of aan het strand. En baal jij er elke zomer weer van dat je je niet op je gemak voelt op deze plekken. Ga dan geen crashdieet volgen net voordat je vakantie begint. Maar ga voor een levenslange oplossing.
Kinderen · 11. maart 2019
Heb jij een kind dat minder eet. Of wat vaak begint aan tafel met lust ik niet. Het is voor veel moeders herkenbaar. De eerste jaren heeft je kind goed gegeten maar op een gegeven moment heeft het de fase lust ik niet bereikt en waar het ene kind daar weer makkelijk uit komt na een bepaalde periode duurt het voor het andere kind een stuk langer. Hoe kun je je kind dan toch geïnteresseerd laten raken in wat het eet en waardoor het weer meer gevarieerd gaat eten?
Gezond afvallen · 26. februari 2019
In de praktijk merk ik bij veel klanten dat ze vaak te weinig groenten eten. Wat ook vaak gebeurt is dat er vaak hetzelfde wordt gegeten. Soms is er voor de gehele week een vast patroon. We gaan dan samen aan de slag om dit patroon te doorbreken. Want waarom broccoli alleen koken? En dit geldt eigenlijk niet alleen voor broccoli maar voor meerdere soorten groenten. En als het wordt gekookt dan wordt het vaak te lang gekookt waardoor de heerlijke smaak soms ver te zoeken is.
20. februari 2019
Soms krijg ik de vraag wat is een gewichtsconsulent en waarvoor staat de afkorting BGN. In deze blog wil ik daar verder op in gaan.
Gezond afvallen · 13. februari 2019
Afvallen in 1 minuut. Sommige aanpassingen kosten wel wat meer tijd maar er zijn ook kleine gewoontes om aan te passen voor een gezonde levensstijl.
Kinderen · 04. februari 2019
Wat kan het soms frustrerend zijn om met je kind aan tafel te zitten terwijl het zit te spelen met zijn of haar eten. Je hebt heel de dag gewerkt, de kids opgehaald bij de opvang en staan koken. Een gerecht dat je kind al vaker heeft gegeten maar dit keer gaat er geen hap naar binnen. Wat kun je als moeder doen zodat je kind uiteindelijk toch weer gaat eten wanneer jullie aan tafel gaan?
Gezond afvallen · 31. januari 2019
Als je wilt afvallen is het belangrijk om minder calorieën binnen te krijgen dan dat je er verbruikt. Wanneer je voldoende beweegt en gezond eet is dit goed te doen. Maar als het zo makkelijk zou zijn, zou iedereen een gezond gewicht hebben. Helaas is dit niet het geval en is het toch soms moeilijker dan we denken en spelen er meer dingen mee. Zoals te weinig of slecht slapen, je honger niet herkennen, eten bij heftige emoties, stress of meerdere maaltijden overslaan.

Meer weergeven