Gezond afvallen

Gezond afvallen · 20. december 2018
En dan is het toch echt al weer bijna januari. Het afgelopen jaar is voorbij gevlogen. Dit jaar ben je echt van plan om je goede voornemens te gaan laten slagen. Elk jaar stel je jezelf voor dat je gaat afvallen omdat je zo graag die lievelingsbroek weer aan wilt. Maar helaas heeft hij de afgelopen periode weer in je kast gelegen.
Gezond afvallen · 18. december 2018
Wil je afvallen dan kan december een moeilijke maand zijn. Eigenlijk bestaat december maar uit 4 feestdagen. Pakjesavond, Eerste kerstdag, Tweede kerstdag en oudjaarsdag. Maar door deze dagen meerdere keren te vieren zoals bijvoorbeeld pakjesavond bij jou ouders, je schoonouders en met het eigen gezin groeit 1 feestdag al uit naar 3 feestdagen. Dat betekent dat je ook 3 keer verleidingen moet weerstaan.
Gezond afvallen · 07. november 2018
Hoe pak ik het nu aan om de ochtend toch weer fit te zijn en de herfstdip buiten de deur te houden. Zeker nu de dagen korter worden en we voor ons gevoel minder energie krijgen.
Gezond afvallen · 07. augustus 2018
Afvallen zonder te sporten, iedereen kan het. Maar hoe doe je dit dan? Heb jij bijvoorbeeld een paar jaar geleden een nieuw servies aangeschaft? Kijk dan eens naar het formaat van je borden. Zijn deze veranderd, misschien niet alleen van vorm maar ook van grootte.
Gezond afvallen · 03. juni 2018
Na de vakantie begin ik echt! Zeg jij dit ook elke vakantie tegen jezelf? Waarom zou je wachten tot na de vakantie met afvallen? Begin vandaag nog en val af voordat de vakantie begint.
Gezond afvallen · 07. februari 2018
Is de uitkomst van het meten altijd iets wat je moet weten?
Gezond afvallen · 17. januari 2018
Waar haal ik mijn (kook)inspiratie vandaan? Mijn top 9 met daarbij uitleg waarom ik deze boeken graag gebruik en het favoriete recept uit het boek.
Gezond afvallen · 09. september 2017
De afgelopen weken zijn de nieuwe beweegrichtlijnen bekend gemaakt. De nieuwe norm is ´makkelijker´ te behalen dan de oude norm. Dit komt omdat er nu niet wordt aangegeven dat je minstens 5 dagen per week 30 minuten matig intensief moet bewegen per dag maar dat je 2,5 uur per week moet bewegen. Hoe kun je nu voldoende bewegen? Neem wat vaker de trap i.p.v. de lift (op het werk of tijdens het shoppen) Gebruik wat vaker de fiets i.p.v. de auto (bijvoorbeeld tijdens het doen van de 'kleine'...
Gezond afvallen · 11. april 2017
Hoor jij jezelf dit ook wel eens zeggen. Misschien zeg je dit zelfs nog wel eens vaker dan 1 keer. Want zeg je dit niet alleen bij een ijsje maar ook bij 1 snoepje? 1 koekje? 1 traktatie op het werk? 1 frietje doordeweeks? We hebben allemaal wel van zulke momenten waarbij we denken ach eentje kan geen kwaad. Maar heb jij deze momenten wel eens opgeteld in bijvoorbeeld een week? Nee, ga eens terug in gedachten. Hoe vaak heb je bijvoorbeeld deze situatie afgelopen maand meegemaakt? Hou het voor...
Gezond afvallen · 16. maart 2017
Als moeder van een gezin cijfer je jezelf vaak weg. Ook ik doe dit maar ook ik kies voor mezelf. Soms voelt dit wel eens egoïstisch en voel ik me bijna schuldig. Voorbeeld op maandagavond geef ik Body Balans bij Gymvereniging W.I.K., op dinsdagavond heb ik een vergadering staan of een uitje met een vriendin staan, op woensdagavond ben ik samen met mijn vriend aan het klussen in ons huis en op donderdag en vrijdag heb ik klanten ingepland staan en dan wil ik op zaterdagochtend even heerlijk...

Meer weergeven