Kinderen

Als gediplomeerd gewichtsconsulent voor volwassenen werk ik nu ook bijna een jaar met kinderen volgens de methode Lekker Pûh!!!. Deze bewezen methode is ontwikkeld door Ingrid Viergever-Stieber en ondanks ons dagelijks contact wilde ik toch nog meer weten over het toen en nu van dit voedingsadviesburo voor Jeugd & Gezin. Tijd voor een interview met Ingrid. Lees vooral door naar het einde want daar hebben we nog een leuke winactie staan.
Wil jij gezellig aan tafel kunnen zitten tijdens het kerstdiner zonder politieagentje te moeten spelen naar jouw kinderen toe omdat ze zitten te vervelen aan tafel terwijl jij de volgende gang aan het opdienen bent. In deze blog leg ik je precies uit hoe jij het als moeder gezellig kunt houden aan tafel tijdens de kerstdagen. Met deze tips kun jij het als moeder gezellig houden aan tafel tijdens het kerstdiner want als je het van te voren slim aan pakt kun jij ook Genieten van de feestdagen

Merk jij in de winter dat je kind wat minder makkelijk gaat buiten spelen of zich wat vaker terug trekt op zijn kamer. Komt je kind vaak al moe uit bed? En is alles wat je zegt te veel waardoor je kind bijna de gehele dag chagrijnig rond loopt. Herken jij je kind in deze zinnen? Ga dan aan de slag met deze 5 tips
Binnen de klas valt het steeds meer op, je kind is steviger dan de andere kinderen in de klas. Je merkt aan de verhalen van je kind dat het moeilijker mee kan komen tijdens het buiten spelen of tijdens de gymlessen. Je kind spreekt minder vaak af met klasgenootjes en je hebt vermoedens dat je zoon of dochter wordt gepest. Je vindt dit als ouder vervelend maar je wilt je kind niet op een dieet gaan zetten.

De schoolvakantie is weer voorbij. Heeft jou kind overgewicht dan is een van de voornemens tijdens de vakantie vast geweest om na de vakantie weer beter op te letten wat er gegeten wordt en meer te gaan bewegen. Maar de eerste week school is al weer voorbij en er is weinig van terecht gekomen. De eerste 3 dagen netjes fruit mee naar school maar daarna toch weer het koekje.
1 op de 7 kinderen is te dik. Kinderen die te zwaar zijn voor hun leeftijd en lengte zitten vaak niet lekker in hun vel. Zijn vaak minder fit dan hun leeftijdsgenoten en worden hierdoor vaker gepest. Ook zullen deze kinderen vaker fysieke problemen krijgen wanneer zij volwassen zijn.

Voorkom veel stilzitten en laat je kind meer bewegen met deze simpele tips
Ondanks dat fruit van nature een zoete smaak heeft, zijn er toch kinderen die het niks vinden om fruit te eten. Liever pakken ze naar snoep, koek of chips.

Over deze leeftijd kan ik als moeder nog niet mee praten maar ik hoor van klanten vaak dat wanneer hun kind de puber leeftijd heeft bereikt dat het soms lijkt alsof ze weer een peuter in huis hebben. De woorden lust ik niet komen weer regelmatig ter spraken en de afspraken die je destijds met hen hebt gemaakt lijken alleen maar averechts te werken.
Heb jij een kind dat minder eet. Of wat vaak begint aan tafel met lust ik niet. Het is voor veel moeders herkenbaar. De eerste jaren heeft je kind goed gegeten maar op een gegeven moment heeft het de fase lust ik niet bereikt en waar het ene kind daar weer makkelijk uit komt na een bepaalde periode duurt het voor het andere kind een stuk langer. Hoe kun je je kind dan toch geïnteresseerd laten raken in wat het eet en waardoor het weer meer gevarieerd gaat eten?

Meer weergeven