Pannenkoeken

Een heerlijk makkelijk recept ter vervanging van de mooie pakjes en flesjes in de supermarkt. Of voor de zelfs de kant-en-klare pannenkoeken die alleen op gewarmd hoeven te worden. Bak wat extra pannenkoeken en bewaar ze voor de volgende dag bij de lunch. Of vries ze eens in. 

Foto: PuurGezond
Foto: PuurGezond

 

 

 

Nodig:

  • 250 gram volkoren (spelt) meel
  • 1 ei
  • 500 ml halfvolle melk
  • snufje zout
  • boter (om in te bakken)

 

 

 

 

Bereiding: 

Meng het volkoren (spelt) meel met het zout, het ei en de melk. Klop alles goed met een mixer tot een glad beslag. Bak de pannenkoek tot deze aan de bovenkant droog is en keer de pannenkoek daarna om. Bak de andere kant snel op hoog vuur. 

 

Tip:

  • Smelt de boter in een koekenpan met een antiaanbaklaag en roer de gesmolten boter door het beslag. Je hebt nu verder geen boter nodig voor het bakken.
  • Hou de gebakken pannenkoek warm op een bord dat je bovenop een pan met heet water hebt staan. Dek de pannenkoek af met een deksel.
  • Eet de pannenkoek eens met plakjes brie, walnoten en honing. Lekker met een rucolasalade.

Interesse in nog meer variatie in je weekmenu? 

Vraag dan het gratis weekmenu incl. boodschappenlijstje aan.